Perhetalo Oskariinassa leikkiä läpi kesän

Kaarinan keskustassa toimiva Perhetalo Oskariina tunnetaan lapsiperheiden kohtaamispaikkana - paikkana, jossa vanhemmat voivat istahtaa kahvikuppi kädessä säkkituolille lasten leikkiessä ja touhutessa ympärillä. Laulut, leikit ja askartelut ovat osa Perhetalon arkea siinä missä keskustelut lapsiperheen arjesta, haasteista, iloista ja suruista. Arkipäivisin Perhetalo täyttyy lasten leikin tohinasta, naurusta, höpötyksestä sekä iloisesta yhdessäolosta.

Kuten niin moni muukin lapsiperheille suunnattu toiminta, myös Perhetalo Oskariina on tavanomaisesti sulkenut ovensa kesän ajaksi. Monissa perheissä arki jatkuu kuitenkin samanlaisena, vaikka tullaankin kesään; vietetään lasten kanssa aikaa kotona ja lähiympäristössä tuttujen touhujen parissa. Kesän kynnyksellä Kaarinan Perhekeskuksessa heräsi ajatus kesäperhekahvilasta, jotta myös kesän aikana perheillä olisi paikka, jossa sekä lapsilla että vanhemmilla on mahdollisuus kohdata ja viettää yhdessä aikaa.

Niinpä Perhetalo Oskariinan ovet ovat olleet avoinna läpi kesän keskiviikkoisin klo 9.30-12.00 - eikä turhaan. Säästä riippumatta jokaisena keskiviikkona Perhetalo on täyttynyt lapsista, vanhemmista ja isovanhemmista - kaikista heistä, jotka ovat ilolla ottaneet vastaan tämän mahdollisuuden. Tuttujen kävijöiden lisäksi perhekahvilaan löysi tiensä moni ensikertalainen. Piipahtipa kahvilla ja leikkimässä myös muutama ohikulkumatkalla ollut lapsiperhe.

Huolimatta siitä, että kesä on ulkoilun ja ulkoleikkien aikaa, on moni perhe osoittanut iloa siitä, että Perhetalo on jatkanut toimintaansa läpi kesän tarjoten mahdollisuuden myös toisenlaiseen ajanvietteeseen ja muiden perheiden kohtaamisen kesäpuuhien rinnalla. Todettakoon Perhetalo Oskariinan kesäperhekahvilan olleen menestys ja kävijämäärien nostattavan leveän hymyn huulille.

Perhekahvilatoiminnan ohella tänä kesänä päätettiin kokeilla perheiden yhteisiä kohtaamisia ulkoilun merkeissä. Kesäkuussa torstaisin, Oskariinan ollessa suljettuna, järjestettiin aamupäivän puistotreffit Hovirinnan rantapuistossa. Ulkoilun kannalta säät eivät olleet kovin suotuisia, saatikka kesäisiä, sillä lähes jokaisena kesäkuisena torstaina saatiin vettä niskaan. Joka kerta paikalle kuitenkin uskaltautui tuulta ja sadetta uhmaten muutama rohkea lapsiperhe.

Tämän kesän osalta kokeilut ovat osoittaneet, että erityisesti perhekahvilatoiminnalle riittää kysyntää myös keskikesällä. 14.8 alkaen Perhetalo Oskariina on avoinna taas totuttuun tapaan useampana arkipäivänä. Lisätietoja Perhetalo Oskariinan toiminnasta Kaarinan kaupungin verkkosivuilla ja Oskariinan Facebook-ryhmässä.  

Otamme ilolla vastaan palautetta, ideoita ja ehdotuksia Perhetalo Oskariinan ja Perhekeskuksen varhaisen tuen toiminnasta, jotta voimme tulevaisuudessakin vastata kaarinalaisten lapsiperheiden tarpeisiin ja nähdä ison joukon riemukkaita lapsia vanhempineen mukana toiminnassa.
 

Sallamari Järvinen
perhetyöntekijä, Perhekeskus

sallamari.jarvinen@kaarina.fi

Kommentit

Kiitos teille!

Kiitos kesän aukiolosta! Törmäsimme perhekahvilamahdollisuuteen kesällä sattumalta ja poikkesimme Oskariinaan ensimmäistä kertaa ikinä. Vaikka tuo nyt ei ulkoisesti järin puoleensavetävä paikka ole, niin tunnelma ulko-ovien sisäpuolella oli varsin iloinen ja koimme ensikertalaisina olomme tervetulleiksi.

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti