Äidin kokemus lapsiperheille suunnatusta toiminnasta

Kaksi vuotta sitten odotin perheemme esikoista. Elämässä oli alkamassa aivan uusi ajanjakso ja tulevaisuus jännitti. Odotusvaiheessa en osannut ajatella miten elämämme muuttuu, en tiennyt miten pienokainen muuttaisi meidän arkeamme.

Osallistuimme neuvolan perhevalmennukseen odottavaisin mielin. Tulevasta vauva-arjesta ja sen tuomista muutoksista sai keskustella perhevalmennuksessa sellaisten ihmisten kanssa, jotka olivat juuri samassa tilanteessa kuin me.  Itse toivon, että siellä olisi äitejä joiden kanssa voisi myös vauvojen synnyttyä tavata ja vaihtaa kuulumisia. Perhevalmennus oli itselleni todella positiivinen ja kiva kokemus: siellä oli joka kerta ihanan rento ja hyvä tunnelma.

Pienokainen syntyi ja vauva-arki alkoi hakea paikkaansa meidän elämässä. Miehen palattua isyysvapailta takaisin työelämään, aloin miettimään ohjelmaa päiville. Vaunulenkit kuuluivat jo päivittäisiin rutiineihin, mutta selkeästi aloin kaivata myös seuraa itselleni ja vertaistukea vauva-arkeen.

Perhevalmennusta ja ohjelmaa synnytyksen jälkeen

Perhevalmennusten jatkokurssit alkoivat muutama kuukausi vauvan syntymän jälkeen. Siellä oli mahdollisuus tutustua taas paremmin äiteihin ja tietysti pienokaisiin. Kokemuksia synnytyksestä, imettämisestä ja uudesta arjesta jaettiin äitien kesken hyvin rennolla otteella. Muiden äitien kanssa tuli yhteistuumin lähdettyä tutustumaan perhekahvilaan. Omaksi paikaksi muodostui MLL Piispanlähteen perhekahvila, joka oli hyvän kävelymatkan päässä kotoa. Siellä kävi perhevalmennuksemme äitejä vauvojensa kanssa. 

Viikko alkoi Kaarinan seurakunnan järjestämällä muskarilla, keskiviikkoisin kävimme MLL:n perhekahvilassa ja perjantaisin AnnaSportin vauvajumppassa. Oskariinan Facebook-sivujen kautta saimme hyvin infoa päivien ohjelmistosta ja kävimme Oskariinassa muun muassa askartelemassa isänpäiväkortit sekä otattamassa joulukorttikuvia.

Nyt olemme käyneet kokeilemassa Annasportin Minigladiatori-tuntia. Suosittelen lämpimästi tätä 1—3-vuotiaille suunnattua tuntia. Temppuradalla harjoitellaan muun muassa motorisia taitoja, tasapainoilua, hyppyjä sekä heittämistä ja tunnilla myös leikitään ja lorutellaan. Toiminta on ohjattua, mutta tunnille osallistutaan yhdessä aikuisen kanssa. Taaperomme pitää tunnista todella paljon ja pakko myöntää, että me vanhemmat olemme yhtä innoissamme.

 

Lasten lystikkäitä järjestetään ympäri Kaarinaa

Kaarinassa järjestetään säännöllisesti ilmainen Lasten Lystikäs -tapahtuma Vaparissa sekä Mini Lasten Lystikäkkäitä eri puolilla kaupunkia (Piikkiö, Littoinen, Kuusisto ja Koristo). Toiminta on valvottua, muttei ohjattua sekä lapsilla tulee aina olla vastuullinen täysi-ikäinen huoltaja mukana. Olemme käyneet SOS-Lapsikylän Mini Lystikkäässä muutaman kerran, kun lapsemme oli hieman alle vuoden. Silloin koin, että tämä on tarkoitettu vähän isommille lapsille, koska tila on pieni ja meno välillä hurjaa. Vaparin Lasten Lystikkääseen on kiva mennä, kun toiminta on erilaista ja monipuolista, ja sieltä löytyy tekemistä niin pienille kuin vähän isommillekin lapsille. Pienimmät on huomioitu omalla 0—3-vuotiaiden minimaailmalla, pomppupatjalla on erikseen eri-ikäisille lapsille oma pomppuaika sekä juoksuradalla on mahdollisuus osallistua temppurataan. Lystikäs on hyvä mahdollisuus päästä touhuamaan yhdessä lasten kanssa ilman osallistumismaksua.

Olen pitkään miettinyt, että mistä kaikkialta sitä osaisi etsiä tietoa lapsiperheiden toiminnasta Kaarinassa. Vasta harjoittelun kautta tutustuin LastenKaarinaan. LastenKaarinalla on oma mobiilisovellus, minkä kautta tapahtumakalenteri on muutaman klikkauksen päässä ja tapahtumat voi kätevästi lisätä omaan kalenteriin. Nyt sovelluksen kautta on paljon helpompi tutkia mitä kaikkea Kaarinassa on lapsiperheille tarjolla. Meidän perheen osallistuminen Kaarinan tarjoamiin tapahtumiin on kasvanut hurjasti LastenKaarinan kautta.

 

Ninnu Hyytiä

Perhekeskuksen sosionomiopiskelija

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti