Anna lapsesi pukea sinut perjantaina

Perjantaina 21.4.2017 vietetään jo viidettä kertaa kansainvälistä Anna Lapsesi Pukea Sinut -päivää.

Tapahtuman ideoija ja järjestäjä Lauri Salovaara toteaa tapahtuman vakiinnuttaneen paikkansa suomalaisten katukuvassa. “Viimeksi meitä oli jo n. 10 000 ilmoittanut kiinnostuksensa osallistua teemapäivään. Se on huikea luku, mutta toivon että jengi ja firmat haastavat toisiaan, jotta saataisiin mahdollisimman värikäs päivä aikaan”, Salovaara toteaa. 

“Lapsen kuuleminen ja kuuntelu on erittäin tärkeä osa arkea ja se, että lapsi saa osallistua itsekin päätöksentekoon on osa oppimisprosessia. On mahtavaa saada olla taas mukana tässä iloisessa tapahtumassa”, toteaa puolestaan lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Mistä teemapäivässä on kyse?

''Lapsilla on mahtava mielikuvitus. Meillä aikuisilla se on rajoittuneempi johtuen kaiken maailman säännöistä mitä olemme mieleemme rakentaneet”, vastaa Salovaara. ”Annetaan edes yhden päivän aikana lapsen mielikuvituksen päästä valloilleen ja sallitaan heidän pukea meidät haluamallaan tavalla”, hän jatkaa.

Salovaara antaa käytännönläheisiä ohjeita: ''Pyydä lastasi valitsemaan vaatteet, joihin pukeudut yhden päivän ajaksi. Näytät hänelle vaatekaapit mistä materiaalia löytyy. Ja kyllä: ne karvahatut ja uimakamppeet myös. Sitten kiität häntä loistavasta valinnasta ja lähdet töihin/kouluun/jonnekin ihmisten ilmoille.''

Kaarinan kaupungin kansalaistoiminnan johtaja Tuuli Salospohja pitää Anna Lapsesi Pukea Sinut – päivää hauskana keinona pohtia lapsen kuuntelemisen tärkeyttä. ”On kutkuttavaa nähdä, mitä omat lapset minulle perjantain asuksi valitsevat”, Salospohja hymyilee.

Tapahtuma järjestetään huvin ja kannatuksen vuoksi, eikä siinä liiku raha. Inspiraation tapahtuma sai bloggari Summer Bellessalta. Suomessa teemapäivän suojelijana toimii lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Kuvia toteutuneista asuvalinnoista voi julkaista tapahtuman Facebook-sivuilla ja Instagramissa tunnisteella #annalapsesipukeasinut.

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti