Mahdollistuuko läsnäolo hektisessä arjessa?

Meillä on arjessamme erilaisia rooleja. Olemme mahdollisesti vanhempia, puolisoita, lapsia, ystäviä, työntekijöitä kodin ulkopuolella tai kotona jne. Liikumme päiväkotien, koulujen, työpaikkojen, harrastusten, ruokakauppojen välimaastossa. Työelämässä korostetaan elinikäistä oppimista ja osaamisen päivittämistä. Aikaa tulisi riittää myös itsemme hoitamiseen.

Samanaikaisesti yhteiskunnassamme puhutaan hidastamisesta ja läsnäolon merkityksestä. Pyrimme täällä Kaarinan SOS-lapsikylässä keskittymään läsnä olevaan hetkeen. Arki täyttyy aikatauluista ja rutiineista, mutta oleellista lienee se, kuinka pystyisimme välittämään perheessä kiireettömyyden tunnetta. Tämä voi merkitä arjessa sitä, että esimerkiksi ruokaillessa asetumme ruokailemaan ja vuorovaikutukseen, emmekä ole ajatuksissamme jo seuraavassa tapahtumassa. Tämä edellyttää usein tietoista harjoittelua.

Tony Dunderfeltiltä on ilmestynyt tänä syksynä teos nimeltä Läsnäoleva kohtaaminen. Teoksessa perehdytään vuorovaikutuksen maailmaan ja ihmisten välisen läsnäolon tietoiseen saavuttamiseen. (Haluaisitko olla täysillä läsnä, kun tapaat ihmisiä? Mitä voit tehdä, kun tunteet ottavat kohtaamisessa ylivallan? Miten voit muuttaa ryhmän energian rakentavaan suuntaan? Miten voit välttää väärinkäsityksiä ja ristiriitoja? Mitä voit tehdä itse luodaksesi hyvän vuorovaikutusympäristön?)

Mitä läsnäolo sinulle merkitsee? Onko arjessamme tilaa kohtaamiselle, yhdessäololle ja läsnäololle? Minkälaisia tapoja olette löytäneet olla yhdessä perheenne ja lastenne kanssa? Voisimmeko jakaa kokemuksiamme keskenämme? 

 

-Kaarinan SOS-lapsikylän väki

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti