Onks enkeleitä olemassa?

Lapsena makasimme lumihangessa kirkkaan tähtitaivaan alla ja teimme lumienkeleitä. Ajatukset nousivat tähtien tuolle puolen sinne, missä mielestämme Jumala asuu. ”Onkohan siellä taivaassa paljon enkeleitä? Mitä ne siellä tekee? Varmaan ne asuu siellä kultakaupungissa ja tekee töitä. Puutarhatöitä, ehkä soittelee taivaallisessa orkesterissa harppua ja viulua. Välillä ne istuu pilven päällä ja heiluttelee vaan jalkoja ilmassa. Onkohan siellä taivaassa leluja, jos ei, niin siellä on varmaan tosi tylsää. Joillakin enkeleillä on varmaan miekka, jolla se taistelee pahoja asioita vastaan.”

Kuvan olin nähnyt mummon vanhassa kuvaraamatussa. Se oli kyllä hiukan pelottava. Enkelikiiltokuvat olivat keräilyvihkossa kauniita. Lapsi kokee ja aistii maailmaa omasta tunneympäristöstään. Hän käsittelee asioita leikin kautta. Pohtiessaan vaikeita elämänkysymyksiä turvallisesti aikuisen kanssa hän voi kokea pyhyyttä ja vapautua mieltä painavista asioista. Lapsen ja aikuisen yhteinen aika ja yhteiset pohdinnat tukevat lapsen kokonaisvaltaista ajattelun ja tunnemaailman kehitystä.

Miten teidän perheessä on puhuttu elämän peruskysymyksiä, syntymää, kuolemaa, pelkoja ja iloja? Olisitko ehkä halunnut vastata mutta et ole löytänyt sopivia sanoja? Onko lapsesi saanut sinut hämmennykseen vaatiessaan vastausta kysymykseensä? Ihmetteletkö kuinka paljon lapsesi miettii pienessä päässään asioita, joita et huomaa? Ehkei niissä hetkissä vaaditakaan valmista vastausta. Tarvitaan vain hetki yhdessäoloa, hiljentymistä yhteisen asian äärellä. Pyhä hetki syntyy siitä että yhdessä ihmetellään. Lapsen pohdintojen äärellä voi ehkä itsekin kuulla enkelinsiipien havinaa.

Mikkelinpäivänä 2.lokakuuta klo 10 voi nähdä enkeleitä Kaarinan kirkossa! Lastenohjaajat valmistautuvat pukeutumaan enkeleiksi perhemessussa ja kutsuvat meitä ihmettelemään taivaallisia. Jaana Engström Lapsi-ja perhetyönsihteeri Kaarinan seurakunta

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti